ATC Bloemenlust
 
Aalsmeerse Tafeltennis  Club

Krant

Hieronder zijn de krantenverslagen opgenomen van onze activiteiten en competitie


22 februari 2024

Streekderby’s voor Bloemenlust teams
De competitieweek stond in het teken van de streekderby’s. Bloemenlust 1 ontving in de Bloemhof het Uithoornse VDO 2 en moest genoegen nemen met een 5-5 gelijkspel. David Klaassen was terug en boekte meteen drie overtuigende enkelspelzeges, zonder game-verlies. Ook Danny Knol deed het goed met twee overwinningen, maar deze waren wel zwaarbevochten in 4 en zelfs 5 games. Hathab Shajahan speelde spannende partijen, maar kon helaas niet tot winst komen, evenals in het dubbelspel samen met David.
Bloemenlust 2 kreeg koploper Amstelveen 5 op bezoek en boekte een knappe 6-4 zege. Man of the match werd Bart Spaargaren die sterk spelend alle drie zijn tegenstanders versloeg. Ed Couwenberg was goed voor twee enkelspelzeges en Johan Berk wist helaas geen partij te winnen. Het 6de en winnende punt werd binnengeslagen door Bart en Johan in het dubbelspel.
Dirk Biesheuvel en Philippe Monnier wonnen hun uitwedstrijd in de Duo-competitie met 2-3 van US 2 door twee enkelspelzeges van Dirk en één van Philippe. Het dubbelspel werd na een spannende strijd zeer nipt verloren (8-11, 11-7, 7-11, 11-8, 11-6).

Iedereen die een balletje wil komen slaan is welkom in de Bloemhof op de woensdagavond vanaf ca. 20:00 uur en op donderdagmiddag van 14:00 – 15:30 voor 55+ers.

15 februari

Team 1 pakt bescheiden winst

Het eerste team moest vrijdagavond 9 februari naar  ZTTC 3 te Zaandam. Zowel David Klaassen alsook Hathab Shajahan kwamen tot een dubbele score. Danny Knol moest genoegen nemen met één winstpartij, maar tekende samen met David wel voor het winnende punt door het dubbelspel overtuigend te winnen, zodat een 4-6 overwinning bij getekend kon worden.
Bloemenlust 2 ontving  woensdag 7 februari TTAZ 2 uit Uitgeest en liep tegen een gevoelig 2-8 nederlaag aan. Bart Spaargaren was ditmaal goed op dreef en wist tweemaal te scoren in uitermate spannende partijen in 5 games. Helaas moesten Ed Couwenberg en Johan Berk al hun tegenstanders feliciteren, inclusief hun dubbel tegenstanders.
Duo 1 ontving de Beverwijke spelers van Rapidity 3. Dirk Biesheuvel tikte gedecideerd naar twee overwinningen. Philippe Monnier kwam knap tot eenmaal winst. Als duo dubbelden ze het vierde puntje binnen zodat Rapidity met 4-1 verlies naar huis moesten.
Duo 2 speelde ook thuis en kregen Amstelveen 2 op visite. Horst Krassen kon de eer redden met één gewonnen partij in 5 spannende games. Frans Ravesteijn kwam er niet aan te pas en net als het dubbel ging alles in drie games verloren. Net als duo 1 werd het 4-1, maar dan andersom: 1-4 dus.


8 februari 2024

Bloemenlust 1 komt tekort
Helaas moest Bloemenlust 1 weer een 9-1 nederlaag incasseren. Thuis in de Bloemhof haalden Danny Knol en Hathab Shajahan alleen een zwaar bevochten overwinning in het dubbelspel. Verder waren alle enkelspelen een prooi voor de jonge, talentvolle spelers van het bezoekende Amsterdam ’78 9. Ook invaller Ed Couwenberg was kansloos tegen dit jeugdige geweld. In de komende wedstrijden moet Bloemenlust 1 van de onderste plaats zien weg te komen.
Bloemenlust 2 boekte een 6-4 zege op bezoek bij AMVJ 2. Bart Spaargaren en Ed Couwenberg waren goed voor twee enkelspelzeges en Johan Berk wist één tegenstander te verslaan. Het 6de en winnende punt werd binnen geslagen door Bart en Johan in het dubbelspel.
Dirk Biesheuvel en Philippe Monnier wonnen hun wedstrijd in de Duo-competitie met 3-2 van Rapidity door twee enkelspelzeges van Dirk en één van Philippe. Het dubbelspel werd nipt verloren.
Peter Velleman en Horst Krassen wonnen ook hun 2de wedstrijd met 5-0, uit bij Sporting SDO, en gaan daarmee zonder enig puntverlies ruimschoots aan de leiding.

1 februari 2024

Matige seizoenstart Bloemenlust teams
Bij afwezigheid van sterkste speler David Klaassen in de openingswedstrijd van Bloemenlust 1 tegen het sterke Rapidity 3, wist alleen Danny Knol een enkelspel te winnen. Ondanks goed spel en spannende games wisten Hathab Shajahan en invaller Dirk Biesheuvel hun tegenstanders niet te verslaan. Ook het dubbelspel was erg spannend, maar Danny en Hathab grepen net naast de overwinning (9-11, 11-7, 12-10, 10-12, 11-9), waardoor men Beverwijk verliet met een 9-1 nederlaag.
Ook Bloemenlust 2 kon niet tot winst komen. Het bezoekende Tempo Team 13 nam een 3-7 overwinning mee uit de Bloemhof. Ed Couwenberg en Johan Berk wisten allebei te winnen van dezelfde tegenstander en samen schreven ze ook het dubbelspel op hun naam. Bart Spaargaren moest zich helaas drie keer gewonnen geven.
In de duo-competitie verloren Philippe Monnier en Danny Knol met 3-2 van De Volewijckers. Danny won een enkelspel en samen met Philippe het dubbelspel met 9-11 in de beslissende 5de game. Philippe was dicht bij winst in zijn eerste enkelspel, maar moest met 11-6 in de 5de game alsnog het hoofd buigen.
De enige overwinning in de eerste competitieweek werd geboekt door Horst Krassen en Peter Velleman, die in de duo-competitie hun tegenstanders van ZTTC verpletterden en met een overtuigende 5-0 nederlaag naar Zaandam terugstuurden.

11 januari 2024

Danny Knol en Peter Velleman kampioenen dubbelspel bij ATC Bloemenlust

V.l.n.r. dubbelkampioenen Peter en Danny en nummers 2 Dirk en Horst

Op de eerste woensdag van het nieuwe jaar was het bij de Aalsmeerse Tafeltennis Club Bloemenlust weer tijd voor het jaarlijkse dubbelkampioenschap. Zoals altijd werden de spelers door loting aan elkaar gekoppeld en zo ontstonden 6 dubbel-combinaties, waarbij al een aantal kansrijke duo’s naar voren kwamen. Meteen in de eerste ronde al een spannende confrontatie tussen twee titelkandidaten. Ed Couwenberg en Philippe Monnier wonnen de 1 ste game met 8-11, maar Danny Knol en Peter Velleman kwamen sterk terug met 11-8. Na een 1-1 tussenstand werd de partij in een beslissende 3 de game met 14-12 gewonnen door Danny en Peter. Ed en Philippe herstelde zich in de 2 de ronde met een overtuigende overwinning op Hathab Shajahan en Mark Mulder en stuitte in de 3 de ronde op een ander favoriet dubbel: Dirk Biesheuvel en Horst Krassen. Dirk/Horst hadden in de 1 ste ronde gedecideerd afgerekend met Bart Spaargaren en Irene Gerritsma en in de 2 de ronde ook Johan Berk en Ton de Hollander overklast. Tegen Ed/Philippe hadden ze duidelijk meer moeite, maar met 11-9 in de beslissende 3 de game bleven Dirk/Horst ongeslagen. Ook Danny/Peter denderden door met zeges op Bart/Irene en Hathab /Mark en zo speelden in de 4 de ronde twee ongeslagen koppels tegen elkaar
om de koppositie en een soort “Vorentscheidung”. Dirk en Horst bleken niet opgewassen tegen het geweld en vastheid van Danny en Peter (6-11, 7-11). Met een overwinning op Johan/Ton in de laatste ronde werden Danny/Peter afgetekend en ongeslagen kampioen. Om de 2 de plaats te bemachtigen ten koste van de naaste concurrenten Ed/Philippe, moesten Dirk/Horst nog wel de laatste wedstrijd winnen. Tegen Hathab/Mark werd de 1 ste game verloren (9-11), maar Dirk en Horst trokken de wedstrijd daarna alsnog naar zich toe (11-6, 11-8) en verzekerde zich van plaats 2.
Uitslag:
1. Danny Knol en Peter Velleman
2. Dirk Biesheuvel en Horst Krassen
3. Ed Couwenberg en Philippe Monnier
4. Hathab Shajahan en Mark Mulder
5. Bart Spaargaren en Irene Gerritsma
6. Johan Berk en Ton de Hollander

7 december 2023
Handhaving voor Bloemenlust 1 en 2, degradatie voor team 3.
In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie moest Bloemenlust 1 zonder sterkste speler David Klaassen naar Purmerend voor een ontmoeting met de kampioen Het Nootwheer 4. Danny Knol, Dirk Biesheuvel en invaller Bart Spaargaren streden voor wat ze waard waren, maar konden een (ietwat geflatteerde) 10-0 nederlaag niet voorkomen. Hiermee werd nog net de 3de plaats in de 2de klasse poule behouden, met een puntje voorsprong op HTC uit Hoofddorp. David Klaassen deed het dit seizoen geweldig met een winstscore van 92%. Danny Knol won in zijn eerste seizoen in de 2de klasse heel knap 53% van zijn enkelspelen en Dirk Biesheuvel moest het doen met 21%.
Bloemenlust 2 streed in de laatste wedstrijd nog om het kampioenschap en ontving in de Bloemhof een van de naaste concurrenten ASSV 2. De bezoekers kwamen in hun sterkste opstelling en wisten met een 2-8 overwinning Bloemenlust nog net met 1 punt te passeren op de ranglijst. Kampioen werd echter ZTTC 3 die nog weer 1 puntje hoger eindigde. Alleen Johan Berk wist twee tegenstanders te verslaan en eindigde ook over het hele seizoen op winst in twee van de drie gespeelde enkelspelpartijen (67%). Bart Spaargaren won 56% van zijn partijen en Ed Couwenberg precies 50%.
Bloemenlust 3 moest in de laatste week nog twee uitwedstrijden spelen en daarin strijden om degradatie uit de 3de klasse te voorkomen. Eerst werd tegen het sterke TSTZ Haarlem 4 de schade beperkt gehouden met een 6-4 nederlaag. Hathab Shajahan versloeg twee tegenstanders en Philippe Monnier boekte één overwinning. Hathab won samen met Peter Velleman ook het dubbelspel. Vervolgens was de opdracht om met minimaal 6-4 te winnen bij naaste concurrent Het Nootwheer 5. Bloemenlust 3 nam een 1-4 voorsprong en leek op weg naar handhaving, maar uiteindelijk betekende een 5-5 gelijkspel alsnog degradatie naar de 4de klasse. Hathab won drie enkelspelpartijen en Peter één. Samen schreven ze ook weer het dubbelspel op hun naam. Philippe wist helaas niet tot winst te komen. Hathab bewees dit seizoen wederom een zeer goede 3de klasse speler te zijn met winst in 79% van zijn enkelspelen. Philippe versloeg bijna 17% van zijn tegenstanders, Peter eindigde op 12,5% en Horst Krassen op 11%.30 november 2023
HilverdaFlorist sponsort nieuwe tafel voor ATC Bloemenlust.

Philippe Monnier kon namens de Aalsmeerse Tafeltennis Club Bloemenlust een nieuwe competitietafel in gebruik nemen mede gesponsord door zijn werkgever HilverdaFlorist, aangevuld door het Schipholfonds.
Elke woensdagavond vanaf 19:30 kan er in de Bloemhof getafeltennist worden en nieuwe (mogelijke) leden zijn van harte welkom. Er zijn spelers van alle niveaus, van beginners en recreanten tot competitiespelers. Ook op donderdagmiddag kan er gespeeld worden in de Bloemhof van 13:30 – 15:30 uur door 55-plussers, voorlopig gratis tot eind 2023. Bij voldoende belangstelling zal dit ook in 2024 voortgezet worden tegen een kleine eigen bijdrage.